Παιδικά παπούτσια

Πώς να Κρατήσετε τα Παιδικά Παπούτσια Πεντακάθαρα

shoes of a young girl PMZYB

Η καθαριότητα των παιδικών παπουτσιών δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι γονείς το ξέρουν καλά αυτό, καθώς καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα! Τα παιδιά όμως είναι παιδιά, πράγμα που σημαίνει πως παίζουν, τρέχουν και λερώνονται, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ας δούμε παρακάτω μερικά tips που θα σας απαλλάξουν από τον πονοκέφαλο που προκαλούν όλοι οι καινούργιοι λεκέδες στα παιδικά παπούτσια, ανάλογα με το υλικό τους.

Δερμάτινα παπούτσια
Τα δερμάτινα παιδικά παπούτσια δεν τα πάνε πολύ καλά με το νερό. Οπότε αν το μικρό σας γυρίσει σπίτι με λεκέδες, πάρτε ένα πανί από μικροΐνες και προσπαθήστε να τους καθαρίσετε με αυτό. Αν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο ειδικό καθαριστικό για δέρμα ή να φτιάξετε το δικό σας με νερό και λίγες σταγόνες από καθαριστικό πιάτων και λευκό ξύδι. Βρέξτε λίγο το πανί με αυτό και τρίψτε απαλά. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα και να το απομακρύνετε αμέσως με ένα καθαρό πανί.

Υφασμάτινα ή αθλητικά παπούτσια
Τα αθλητικά παιδικά παπούτσια λερώνονται περισσότερο από όλα, όμως λύσεις υπάρχουν. Για απλούς λεκέδες σε παπούτσια που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο δοκιμάστε με μωρομάντηλα. Αν οι λεκέδες επιμένουν, προσπαθήστε να τα καθαρίσετε τρίβοντάς τα με μια οδοντόβουρτσα κι ένα μείγμα κλασσικού απορρυπαντικού πλυντηρίου με λίγη μαγειρική σόδα. Για να καθαρίσετε τις σόλες ή τον καμβά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε οδοντόπαστα. Πάντα με καλό ξέβγαλμα μετά!

Suede παπούτσια
Οι λεκέδες πάνω στα suede παιδικά παπούτσια είναι ίσως οι χειρότεροι εφιάλτες κάθε γονέα. Όπως και τα δερμάτινα, έτσι και τα suede παπούτσια δεν αγαπούν το νερό. Η λύση στη περίπτωση αυτή είναι μια ειδική βούρτσα ή – όσο απίστευτο κι αν ακούγεται – μια γομολάστιχα! Μια λευκή γόμα μπορεί, στην κυριολεξία, να σβήσει λεκέδες και σημάδια από τα παπούτσια χωρίς να τα καταστρέψει. Φροντίστε όμως να μην τα τρίψετε πολύ δυνατά. Αν παρόλα αυτά οι λεκέδες δεν φύγουν (σε λευκά παπούτσια για παράδειγμα), μπορείτε και εδώ να χρησιμοποιήσετε λίγο λευκό ξύδι σε πολύ μικρή ποσότητα.

Μπορεί πλέον να γνωρίζετε πώς να κρατάτε τα παπούτσια των μικρών σας πεντακάθαρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε καινούργια αργά ή γρήγορα… Τα καλύτερα παιδικά παπούτσια είναι πάντα διαθέσιμα στο Smiley Steps Kids Shoes!

Back to list

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.