Παιδικά παπούτσια

Πώς να Διδάξετε στα Παιδιά να Δένουν τα Κορδόνια τους

young boy tying shoelaces PQDEYX

Το δέσιμο των κορδονιών αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Κάθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική, καθώς για κάποια παιδιά είναι πιο εύκολο και για κάποια άλλα πιο δύσκολο. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο, αφού, όσο βολικά κι αν είναι τα παιδικά παπούτσια με Velcro, αργά ή γρήγορα τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να δένουν τα κορδόνια τους. Αυτό το βάρος φυσικά πέφτει στους γονείς, που συχνά μπερδεύονται και οι ίδιοι, μη γνωρίζοντας αποτελεσματικούς τρόπους για το διδάξουν αυτό στα παιδιά. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε ορισμένες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια και… θα σας δέσουν τα κορδόνια!!

Πείτε ναι στην εξάσκηση
Μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο, είναι όμως αποτελεσματικό. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εξασκούνται όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο με τα κορδόνια τους, και να μην σταματούν την προσπάθεια αν δεν τα καταφέρουν με τη πρώτη ή τη δεύτερη φορά. Η επανάληψη της κίνησης, μετά από δική σας υπόδειξη, θα εντυπωθεί στο μυαλό τους.

Κάντε το διασκεδαστικό
Επιλέξτε παιδικά παπούτσια με πολύχρωμα κορδόνια ή προσθέστε τα εσείς ώστε τα παιδιά να τα ξεχωρίζουν. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη σανίδα ή ένα χαρτόνι και σπάγκο για να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι εξάσκησης, δένοντας ζευγάρια από κομμάτια σπάγκου πάνω στη σανίδα ή το χαρτόνι. Μπορείτε ακόμα να πάρετε ιδέες από βίντεο στο διαδίκτυο. Όσο πιο διασκεδαστική γίνεται η διαδικασία τόσο πιο εύκολα θα μαθαίνουν τα παιδιά.

Διαλέξτε κατάλληλα κορδόνια
Αν τα παιδικά παπούτσια που έχετε αγοράσει έχουν κορδόνια από συνθετικό υλικό που γλιστράει ή πολύ λεπτά κορδόνια, αλλάξτε τα με κάτι που τα παιδιά θα μπορούν να πιάσουν και να δέσουν πιο εύκολα.

Δώστε χρόνο
Για κάθε παιδί αυτή η διαδικασία εκμάθησης παίρνει διαφορετικό χρόνο, οπότε μην πιέζετε τα παιδιά ώστε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα. Δώστε τους χρόνο να εξασκηθούν, να αποτύχουν, να προσπαθήσουν πάλι κλπ. Δείξτε τους ότι ενώ είναι καλό να μάθουν να δένουν τα κορδόνια τους, δεν θα χαλάσει κι ο κόσμος αν τους πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να το κάνουν. Αυτό θα τα κάνει να αισθανθούν την άνεση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να τα καταφέρουν.

Βρείτε τα καλύτερα παιδικά παπούτσια – με ή χωρίς κορδόνια – σήμερα κιόλας στο Smiley Steps Kids Shoes!

Back to list

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.