Παιδικά παπούτσια

Τι να Κάνετε όταν τα Παιδιά Αρνούνται να Φορέσουν Παπούτσια

mother tying daughters shoelaces as she leaves for NYUMALC

Τι να Κάνετε όταν τα Παιδιά Αρνούνται να Φορέσουν Παπούτσια

Τα παιδιά – και ειδικά τα παιδιά μικρότερης ηλικίας – έχουν, θα λέγαμε, μια ιδιόμορφη σχέση με τα παπούτσια! Πιο συγκεκριμένα, πολλές φορές δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν, πόσο μάλλον να τα φορούν… Προτιμούν να τρέχουν εδώ κι εκεί με τα ποδαράκια τους ακάλυπτα, προκαλώντας έτσι πονοκέφαλο και ανησυχία στους γονείς. Τα παιδικά παπούτσια όμως έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο: την προστασία. Αυτό σημαίνει πως είναι σημαντικό να τα φορούν, ειδικά σε δημόσια μέρη όπως οι παραλίες, τα αποδυτήρια, οι παιδικές χαρές κλπ. Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς αυτή την αντίδραση στα παπούτσια από τα μικρά σας, συνεχίστε να διαβάζετε για μερικές συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν πολύ.

Ενθαρρύνετε την αυτονομία
Είναι σημαντικό να επιλέγετε παιδικά παπούτσια τα οποία τα παιδιά θα μπορούν να φορέσουν μόνα τους (με Velcro π.χ.) ώστε να αποφύγετε την άχαρη διαδικασία να πρέπει να τους τα φορέσετε εσείς, ειδικά αν ακόμη δεν έχουν μάθει να δένουν τα κορδόνια τους. Αυτό θα μειώσει το στρες τους σχετικά με το όλο θέμα και θα τους χαρίσει αυτοπεποίθηση.

Προσφέρετε επιλογές
Κάθε παιδί έχει μια μοναδική προσωπικότητα, και είναι σημαντικό αυτή η προσωπικότητα να είναι εμφανής ακόμη και στα παιδικά παπούτσια! Πηγαίνετε μαζί να επιλέξετε μερικά ζευγάρια και δείτε τι ταιριάζει στα γούστα του δικού σας παιδιού, ώστε να τα αγαπήσει και να θέλει να τα φορέσει. Μην επιβάλετε πάντα τις επιλογές της αρεσκείας σας, καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει αντίθετα αποτελέσματα!

Μην το κάνετε μεγάλο θέμα
Φυσικά, δεν εννοούμε να αδιαφορήσετε, απλά να μην δώσετε περισσότερη σημασία από όσο πρέπει στο θέμα, ώστε να αποφύγετε αχρείαστους καυγάδες. Αυτό άλλωστε θα είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να αντιδράσει πιο έντονα και να αρνηθεί με περισσότερο ζήλο να φορέσει παπούτσια. Εξηγήστε του τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το κάνει με ήρεμο τρόπο, σιγουρευτείτε ότι μπορεί να βρει τα παπούτσια όταν θελήσει και να είστε σίγουροι ότι με τον καιρό θα αρχίσει να θέλει να τα φοράει όλο και περισσότερο.

Και μην ξεχνάτε, τα ιδανικότερα ζευγάρια παιδικών παπουτσιών σας περιμένουν στο Smiley Steps Kids Shoes!

Back to list

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.