Παιδικά παπούτσια

Τι να Προσέξετε Επιλέγοντας Παιδικά Παπούτσια

panorama of child tying shoes EBZMWT scaled

Τι να Προσέξετε Επιλέγοντας Παιδικά Παπούτσια

Όπως κι εμείς, έτσι και οι μικροί μας φίλοι χρειάζονται τα κατάλληλα παπούτσια για τις βόλτες τους. Στη δίκη τους περίπτωση όμως, πρέπει να δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή κατά τη διαδικασία της επιλογής των παπουτσιών, καθώς τα μικρά, ευαίσθητα πόδια τους απαιτούν ειδική φροντίδα για να αναπτυχθούν  σωστά και χωρίς προβλήματα.
Ας δούμε παρακάτω κάποια σημεία τα οποία πρέπει πάντα να προσέχετε όταν επιλέγετε παιδικά παπούτσια.

Κατάλληλα υλικά
Είναι σημαντικό τα παιδικά παπούτσια να επιτρέπουν στο πόδι να «αναπνέει», οπότε επιλέξτε παπούτσια από υλικά όπως το πανί ή το βαμβάκι και αποφύγετε υλικά όπως το πλαστικό, ώστε να καταπολεμήσετε την υπερβολική εφίδρωση. Παράλληλα, δώστε προσοχή και στις ραφές του παπουτσιού για να σιγουρευτείτε ότι δεν γδέρνουν ή δεν ερεθίζουν το δέρμα του ποδιού.

Σωστή εφαρμογή
Καλό είναι να επιλέγετε πάντα παπούτσια με εύκαμπτο σχεδιασμό τα οποία να συγκρατούν μεν το πόδι στη σωστή θέση αλλά να μην είναι και πολύ σφιχτά, άρα να μην πιέζουν παραπάνω από όσο χρειάζεται. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχουν απόλυτα σωστή εφαρμογή και αρκετό χώρο μπροστά στο σημείο των δακτύλων, καθώς αυτά μεγαλώνουν συνεχώς και είναι σημαντικό να μπορούν να κινούνται άνετα. Μην ξεχνάτε επίσης να ελέγχετε την εφαρμογή των παιδικών παπουτσιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ δεν πρέπει να παραμελείτε να αγοράζετε και κάλτσες στο σωστό μέγεθος, αφού παίζουν κι αυτές ρόλο στην ανάπτυξη του ποδιού. Σιγουρευτείτε ότι δεν είναι ούτε πολύ μεγάλες, ούτε πολύ μικρές.

Ασφάλεια
Όταν επιλέγετε παιδικά παπούτσια το πρώτο σας μέλημα επιβάλλεται να είναι η ασφάλεια. Τα παιδιά τρέχουν συνεχώς και αγαπούν το παιχνίδι, οπότε πείτε όχι σε πλαστικά παπούτσια, παντόφλες και σανδάλια που μπορεί να ευνοήσουν το γλίστρημα. Επιπλέον, πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι τα παπούτσια με κορδόνια, εκτός του ότι δυσκολεύουν τα παιδιά, λύνονται εύκολα και τα κάνουν να παραπατούν. Επενδύστε λοιπόν σε ένα ζευγάρι που κλείνει με βέλκρο ή κούμπωμα. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας ασφαλείας που χρειάζεται να προσέξετε είναι το είδος της σόλας. Φροντίστε να είναι αντιολισθητική και επίπεδη ώστε να αποφευχθούν πεσίματα και χτυπήματα.

Όπως καταλαβαίνετε, η επιλογή παιδικών παπουτσιών είναι μια απαιτητική, αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμη διαδικασία.

Βρείτε την καλύτερη συλλογή παιδικών παπουτσιών στο κατάστημά μας, Smiley steps kids shoes και ρωτήστε μας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την σωστότερη και ασφαλέστερη επιλογή για το παιδί σας.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.